Євпаторія

Сучасне місто на місці давньогрецького форпосту. Маленька грецька фортеця була названа керкінітидою В середні віки генуезці створили тут «заводський» порт. Потім він став турецьким портом після 1450-х років і, нарешті, російським форпостом.




Частини його стіни в сучасних міських межах біля моря розкопані й вивчені.

Після початкового грецького періоду Мітрідат IV Євпатор (первородство батька) заснував фортецю десь в цьому регіоні. У середні століття турки збудували місто і називали його Гозльов. Коли росіяни оволоділи Кримом, Катерина II перейменувала місто, на Євпаторію, змінивши його стать в цьому процесі.

Населення - 107 000 (2014 рік)

Нинішній статус Євпаторії та Криму

Нинішній статус Євпаторії оскаржують Україна і Росія. Фактично, його контролює Росія, як весь Крим.

16 березня 2014 року було проведено референдум, і результати показали, що більшість кримчан проголосувало за незалежність Криму і вступ до Росії. Однак легітимність референдуму викликає сумніви.

Він не був визнаний на міжнародному рівні. Цю подія широко розглядають як анексію Криму Росією. Україна вважає Крим своєю територією, тимчасово окупованою Росією.

Деякі з пам'яток Євпаторії

Вірменська церква. Базиліка Святого Миколая була заснована в вірменському кварталі міста в 1885 році. Будівництво храму тривало близько 20 років. У радянські часи храм використовувався для побутових потреб. Планується відновити церкву і повернути її вірменській громаді. Вул. Інтернаціональна, 44.

Піраміда (руїни Керкінітиди). Це невелика скляна конструкція, яка стала відмітною рисою нинішнього міста. Прозорий купол покриває археологічний комплекс «Північно-західні передмістя стародавнього міста Керкінітида V-II століть до нашої ери». Дуванівська вулиця.

Трамвай. Це трамвайна траса на базі однопутної трамвайної лінії, відкритої в 1914 році.
Трамвай - це не тільки громадський транспорт, а й одна з найпопулярніших визначних пам'яток для туристів. У керівництві розповідають про визначні пам'ятки та цікаві аспектах 2500-річної історії Керкінітиди-Гезльова-Євпаторії. Маршрут протяжністю близько 20 км. Час екскурсії - 1 година 20 хвилин. Вулиця Фрунзе. Години роботи: з 11:00 до 20:00.

Дельфінарій Євпаторії. Шоу триває 40-45 хвилин. Дельфіни співають, танцюють, малюють, грають в волейбол з аудиторією. Київська, 19/20. Перше шоу починається о 11:00.

Історична перспектива важлива в давньої та барвистістю життя цього міста, її не можна ігнорувати й найкраще бачити за межами напруженого сезону.

Караїмські кенаси в Євпаторії були центром релігійного життя кримських караїмів – етнічної групи, що походить від тюркомовних прихильників караізму (караїмський іудаїзм) – з 1837 року.

ЩЦе дуже добре зберігся комплекс з двох молитовних будинків з красивими маленькими внутрішніми дворами. Вам не потрібно багато часу, щоб спостерігати за всім цим, але це дійсно варто побачити як частина туристичного маршруту «Маленький Єрусалим»